Nyheter

100315

NAS + DAMIAN "JR GONG" MARLEY!


En av hiphopvärldens största och en av reggaens största kommer i sommar att uppträda på samma scen under Hultsfred. Uppbackade av fullt liveband kommer hiphoplegenden Nas och den jamaikanska reggaegiganten Damian ”Jr Gong” Marley att uppträda tillsammans.

Redan 2005 samarbetade Nas och Damian ”Jr Gong” Marley. Resultatet blev låten ”Road To Zion”,  som återfanns på Damians dubbelt grammybelönade album ”Welcome To Jamrock”. Nu har de två giganterna gjort en hel skiva ihop. På det kommande albumet ”Distant Relatives” hyllar och utforskar Nas och Damian ”Jr Gong” Marley Afrika.

Nas och Damian ”Jr Gong” Marleys gemensamma spelning på Hultsfred blir första gången som konstellationen kommer till Sverige. Och vem vet – det kan mycket väl även vara den enda chansen någonsin att se superduon på en svensk scen.

Förutom Nas och Damian ”Jr Gong” Marley är det nu även klart att ett av landets bästa liveband kommer till Hultsfred i sommar. Hoffmaestro & Chraa, som inom kort släpper sitt andra album ”Skank-a-tronic-punkadelica”, gör i år sin första spelning någonsin på Hultsfred.

Två andra som Hultsfredsdebuterar i sommar är Melissa Horn och Birgit Bidder.


HELA DAGENS SLÄPP:


NAS & DAMIAN ”JR GONG” MARLEY [US/JAM]
En hiphoplegend + en reggaegigant = magi!
LÄS MER OM BANDET Pilar

HOFFMAESTRO & CHRAA [S]
Släpper inom ett par veckor sitt nya album.
LÄS MER OM BANDET Pilar

MELISSA HORN [S]
Vackert vemod. Vackra melodier. Och extremt vackra texter.
LÄS MER OM MELISSA Pilar

BIRGIT BIDDER [S]
Grymt stark svensk popdebutant med jazzvibb.
LÄS MER OM BIRGIT Pilar

KOLLA IN ALLA KLARA ARTISTER Pilar
LYSSNA PÅ DE KLARA ARTISTERNA VIA SPOTIFY Pilar

Popkollo Campus Hultsfred